CUPPING & GUA SHA

Blokeringer løsnes op så blodcirkulationen og energien kan flyde frit igen.
BOOK EN TID

Cupping massage og Gua Sha er effektiv til

  • myoser og spændinger
  • smerter
  • bindevævslidelser, som f.eks. appelsinhud
  • ødemer
  • skulder, nakke og ryg smerter
  • muse-arm, tennisalbue
  • spændingshovedpine og migræne

 

Hvordan foregår cupping massage?

Cupping foregår ved at man laver et vakuum i et glas eller plastik- eller gummikop, som placeres på
huden. Huden bliver først smurt ind med en god massageolie, så kopperne let kan trækkes langs huden på de spændte områder og langs meridianbanerne.

Cupping virker bl.a. ved at suge og udvide bindevævet, så blodcirkulationen stimuleres

På udvalgte akupunkturpunkter kan cupperne få lov til at sidde i 5-15 minutter, så affaldsstoffer frigøres og stagnationer løsnes.

 

Jeg bruger 2 slags cupper

Sugekopper i silikone som jeg typisk bruger til at massere med. Behandlingen føles som regel behageligt, men kan “nive” lidt i de områder hvor der er ubalancer, eller områder hvor huden er mere “tynd”.

Sugekopper i plast, hvor der skabes vakuum med tryk. Her suges den underliggende hud op i cuppen og øger kredsløbet. På udvalgte punkter kan kopperne få lov at sidde i 5-15 minutter, så stagnationer løsnes og affaldsstoffer frigøres, samt skaber et energiflow i meridianerne.

Gua ShaGua Sha

GUA SHA minder om en lille “spartel”  lavet af f.eks. jadesten, horn eller porcelæn.
Huden påføres creme og redskabet bruges til at ”skrabe” hen over huden.

 

 

Hvad gør Gua Sha?

Behandlingen giver en øget blodgennemstrømning, hvorved stagnationer og blokeringer løsnes op, så energien igen kan flyde frit. 

GUA SHA behandler væv, der ikke er iltet og øger kredsløbet. Ved skrabning af huden frigives histamin fra kroppen. Histamin er et af kroppens affaldsstoffer, der har tendens til at ophobe sig.
GUA SHA anvendes gerne i forbindelse med store smerter og urosmerter. Der findes mange billeder af behandlinger, hvor patienternes hud enten er “smågrise lyserød” eller bordeaux rød – det er alt efter graden af stagnationer i hud og muskel. Der kan derfor forekomme røde og blå mærker efter endt behandling, og de forsvinder i løbet af nogle dage.

Læs mere om GUA SHA i denne artikel her fra sund-forskning.dk

Book en behandling her.

Læs mere om massage og andre behandlingsformer i min klinik i Lyngby.

 

Bivirkninger efter cupping massage

Du kan få “sugemærker”/ lilla mærker, som fortager sig i løbet af 2-10 dage. Det er affaldsstofferne som kommer op til overfladen og minder om en blodudtrækning i huden. Ved de første behandlinger kan der opstå ømhed, som ved enhver anden massage. Hvis der i starten udrenses mange giftstoffer vil disse cirkulere i kroppen indtil de bliver udskilt. Det kan give midlertidig hovedpine samt andre udrensningssymptomer.

Må ikke benyttes på personer som bruger blodfortyndende medicin eller tager prednisolon.