GRAVID MASSAGE

MASSAGE - ZONETERAPI - MODNING - IGANGSÆTNING
BOOK EN TID

Gravid massage – for dig og dit barn

Massage og zoneterapi, når du er gravid, er både til gavn for dig selv og dit barn

Når vi har et lille nyt liv spirende i maven, så kræver det meget af vores krop. Din krop skal både sørge for dig og også sørge for, at alt sker, som det skal, med dit lille barn i maven.

Det kan give mange spændinger i kroppen, som kan være vanskelige at komme til livs. Her vil du opleve, at en gravid massage udført af en professionel massør kan gøre underværker.

Prøv en dejlig lindrende massage på en briks, hvor der er plads til dig og din mave i en blød gravid-pude.

 

Graviditetsmassage virker

Det er helt naturligt for gravide at opleve mange former for kropslige udfordringer.

Det kan blandt andet være:

  • Bækken- og lændesmerter
  • Ømme ben og fødder
  • Spændinger i skulder og nakke
  • Ødemer (vand i kroppen)
  • kvalme og opkast (zoneterapi)
  • Lægkramper,
  • Spændingshovedpine,
  • Dårlig søvn/søvnbesvær
  • Fordøjelsesbesvær
  • Psykiske gener som angst, stress og nervøsitet.

For nogle er det til at leve med, for andre kan generne efterhånden blive ubærlige. Det er her, hvor gravid massage kan vise sig som en meget praktisk og lindrende løsning for den overbebyrdede gravide kvinde.

gravid massage

 

Fødsels-zoneterapi er vejen til en tryg fødsel

 

Modning og igangsættelse

Er du gået over tid?  Eller nærmer din terminsdato sig med hastige skridt? Ønsker du at sætte fødslen i gang naturligt, uden kemi, så kan du overveje at bruge zoneterapi.

En fødsel går i gang, når din krop og din baby selv er helt klar. Det er helt normalt, at fødslen ikke går i gang på terminsdatoen. Nogle babyer skal blot have lidt flere dage i mors mave end andre.

Jeg anbefaler bild zoneterapi de sidste uger inden termin gerne 1x ugentlig, og når du er nået til terminsdatoen, så laver jeg igangsættende zoneterapi, som er meget mere intens, hvor jeg behandler dig 15-20 min, hvorefter du skal ud at gå en tur. Dette gentager vi ca. 2-3 gange.

Virker behandlingen ikke indenfor 24 timer, er din krop ikke helt klar endnu. Så kan det være en god ide at prøve endnu en behandling nogle dage senere.

Når du bestiller tid hos mig til igangsættelse, så gælder 24 timers afbuds-reglen ikke for dig. Så hvis du bliver forhindret af naturlige årsager, så sender du mig bare en sms på tlf: 40586575.

Læs mere om zoneterapi hos Kroppens Pause her.

Graviditets kvalme

Så er jeg lige kommet hjem efter en gang zoneterapi hos Kroppens Pause. Og jeg har det ikke mindre end fantastisk. Jeg kom med en meget slem graviditetskvalme, som jeg har døjet med i snart to måneder. Det har været så slemt at det har påvirket mit arbejde og min hverdag.

Nu sidder jeg kun med en følelse af lettelse. Håber at jeg nu kan nyde en weekend uden kvalme og opkastninger.

Tusind tak for hjælpen. Jeg glæder mig til endnu en gang zoneterapi på mandag.

Malene

Graviditetsmassage kombineret med zoneterapi

Jeg kombinerer gerne gravid massage med zoneterapi, hvis du har lyst til det. Der er ingen tvivl om, at det hjælper endnu mere på at kroppen kommer i balance, så du får en bedre graviditet, samt at en krop i balance giver en meget bedre og nemmere fødsel og amning.

 

En jordemoder om gravid massage

Det er for eksempel tilfældet for jordemoder Bente Nørgård, der har sin egen klinik for gravid massage. Hun har erfaring for, at massage kan afhjælpe mange forskellige problemer, som kan opstå under en graviditet.

Bente Nørgård mener selv, at gravidmassagen hjælper de gravide til at komme i kontakt med dem selv og deres krop, og at de gennem en øget kropsbevidsthed opnår en bedre psykisk balance. Den øgede kropsbevidsthed gør også gravide mere sensitive over for barnet, og de oplever derfor en større kontakt med deres barn.

 

Gravid med smerter i ryg og bækken

Jeg var højgravid med store smerter i ryg og bækken. Havde smerter i hænder og ben pga store mængder væske . Efter min første behandling som var en kombination af zoneterapi, akupunktur og massage følte jeg at jeg svævede der fra.

Var simpelthen fantastisk. Nåede at være der nogle gange inden min fødsel og de gange var helt sikkert med til, at de sidste måneder af min graviditet blev meget bedre og mindre smertefulde . Kan varmt anbefale andre gravide, at få graviditets massage hos kroppenspause

Louise Jensen

Bestil tid til behandling i Lyngby

Du kan bestille tid her online eller på
mit telefonnummer: 40 58 65 75.

Du kan hurtigt og nemt booke din tid her til massage i Lyngby.

Mange kommer fra nærområderne som Bagsværd, Søborg, Virum, Gentofte, Charlottenlund, Holte, Nærum og Søllerød, Herlev mm. Du kan se her, hvordan du finder vej.

Læs mere om massage på min klinik i Lyngby her.

For højgravide gælder 24 timers afbudsregel ikke. Send mig en sms, hvis du skulle blive forhindret.

 

 

Symptomer på at fødslen går i gang

Der er mange ting, som du kan holde øje – små signaler på, at det er snart.

Plukkeveer

Din livmoder er en stor muskel, den begynder at spænde op og slappe af oftere og oftere. Vi kalder det plukkeveer. Der bliver flere og flere af dem og de bliver både længere og kraftigere jo tættere du kommer på fødslen. Plukkeveerne er med til at modne din livmoderhals – gøre den kortere, blødere og få den til at åbne sig. Plukkeveer er normale at have også før fødslen, men bliver de regelmæssige eller smertefulde, så kan det være tegn på at fødslen nærmer sig.

 

Slimproppen

Din livmoderhals har været lukket i 9 måneder og holdt barnet på plads inde i livmoderen, så du ikke gik for tidligt i fødsel. Inde i livmoderhalsen sidder en lille slimprop, der sørger for at lukke helt af.
Når fødslen nærmer sig blive livmoderhalsen blødere og på et tidspunkt vil den lille slimede prop give slip på livmoderhalsen og glide ud af skeden. Det kan ske undervejs i fødslen, men også dage eller uger før baby kommer. Nogle kvinder oplever at slimproppen kommer på en gang, andre ser små dele af den over flere omgange.

 

Tyngdefornemmelse

Din baby presser sig længere og længere ned mod udgangen og du vil derfor gradvist få følelsen af at barnet tynger nedad. Det er helt okay. Dine plukkeveer skubber blidt baby ned mod udgangen, så positionen er helt klar, når veerne for alvor starter.

 

Tegnblødning

Når din livmoderhals bliver blødere pga plukkeveernes arbejde, så kan det ske, at et lille blodkar brister. Det sender nogle få dråber blod af sted, og du kan se dem som lidt lyserødt udflåd fra skeden eller en lille rød stribe på toiletpapiret. Det er et tegn på at din livmoderhals er på vej til at blive både blødere og kortere.

 

Menstruationssmerter

Menstruationssmerter er livmoderen, der arbejder. Når fødslen nærmer sig vil din livmoder lave samme krampe-bevægelser som ved menstruation. Du kan derfor få den velkendte ubehagelige murrende fornemmelse nederst på maven og omme i lænden. Det er livmoderen, der er begyndt at lave veer. De første spæde veer føles ikke som ve-pause-ve-pause-ve men som en mere konstant ubehagelig murren.

Diarré

Mange kvinder oplever at kroppen tømmer godt ud i dagene op til fødslen. Så får du tynd mave uden at have spist noget mistænkeligt, så kan det altså være et tegn på at din krop gør sig klar til fødsel.

 

Og nu de noget mere sikre tegn:

Vandet går

Der kommer et ordentligt plask eller en stille rislen – dine trusser er våde. Du tørrer dig, tager rent tøj på og et bind eller en babyble i trusserne. I løbet af den næste halve times tid finder du ud af om det var vandet der gik, eller om det var en lille tissetår eller bare sved.
Har du mistanke om at din vand er gået, så gå rundt i en halv time. Derefter kan du tage bindet (eller babybleen) og veje den i din hånd. Føles den tung? Eller er den bare lidt fugtig i overfladen uden ekstra tyngde. Hvis du føler at bindet er blevet tungt, så er vandet sandsynligvis gået og det er tid til at ringe til fødegangen og snakke med dem.

Ca 15% af alle fødsler starter med at vandet går inden veerne er gået i gang.

Veer

Plukkeveerne bliver langsomt rytmiske og kraftige, du kan til sidst ikke koncentrere dig om andet end din ve når den er der. Det er dit tegn på at plukkeveerne er blevet til veer. Når du har veer der varer 1 minut og pauserne mellem veerne er 3-4 minutter så er det ved at være tid. Du er i fødsel.

Er du i tvivl om dine veer er kraftige/lange/hyppige nok kan du altid ringe ind til fødegangen. Som jordemoder er jeg i stand til at høre på din vejrtrækning hvor langt du er i fødslen. Så lad en jordemoder hjælpe dig med at vurdere hvor langt du er.

Ca. 85% af alle fødsler starter med veer.

 

kilde: https://blogs.min-mave.dk/mitlivsomjordemoder/tegn-paa-foedslen-naermer-sig.html

 

Book en tid til gravidtetsmassage / gravid massage her.