ZONETERAPI

KROPPEN I BALANCE
BOOK EN TID

RAB Zoneterapi – kroppen i balance

Vores krop er så genial, at den har sit eget selvregulerende og selvhelbredende system. Når vi igennem livet oplever sygdom, smerter, træthed og utilpashed, så er zoneterapien fantastisk til at hjælpe kroppen i balance igen.

Der findes zoner og punkter både under og over foden der har forbindelse til hvert af kroppens organer, kirtler og muskler. Man kan nærmest sige, at fødderne er et atlas over hele vores krop.

Ved massage og tryk på reflekszoner kan man få livsenergien Qi til at strømme rundt i kroppen via et kompliceret net af energibaner, de såkaldte meridianer, og hen til de dele af kroppen, der ikke fungerer optimalt.

Selve systemet er bygget op omkring ”traditionel kinesisk medicin”, ligesom akupunkturen.

 

Hvad sker der ved zoneterapi?

Sygdom, smerter, træthed og utilpashed opstår, hvis livsenergien QI er i ubalance eller forstyrres.  Hvis der er forstyrrelser i energien i en del af kroppen, og en del af kroppen derfor ikke fungerer optimalt, bliver de tilsvarende reflekszoner ømme.

Der findes også videnskabelige forklaringer på zoneterapi. Behandlingen stimulerer nemlig blodgennemstrømningen i kroppens forskellige væv som hud, muskler, bevægeapparat, organer og kredsløbssystem. Behandlingen øger desuden udskillelse af affaldsstoffer, som ligger blokeret i kroppens energibaner og resulterer i nedsat energitilførsel.

 

Zoneterapi i Lyngby

Tilskud gennem sundhedsforsikringer og Sygesikringen Danmark

Jeg er RAB behandler: RAB – Registreret alternativ behandler.
Dette er et kvalitetsstempel, der er godkendt af Sundhedsstyrelsen.
For at blive godkendt skal man overholde visse krav om uddannelse, efteruddannelse og etik.

Du kan få tilskud til behandlinger med zoneterapi både gennem din sundhedsforsikring eller ved tilskud fra Sygesikringen Danmark.

Læs mere om tilskud og priser her.

 

 

Anbefalet længde på første behandling

Jeg anbefaler, at du ved første behandling vælger en 90 minutters session, da vi skal skrive journal og gerne skulle nå omkring det meste af kroppen, så vi sammen kan finde ud af, hvad der er godt for dig i det videre forløb.

Dvs. hvis du har en del problematikker, hvor du måske skal ind i et længere forløb, så anbefaler jeg 90 min.

Er det derimod mere forebyggende og velvære-behandling, du ønsker, så anbefaler jeg 60 min.

 

Hvor mange behandlinger med zoneterapi?

Typisk skal man regne med, at jo længere tid man har gået med et problem, jo længere må man også påregne, at det kan tage at få det væk. Så et godt råd er ALTID at komme i gang med behandlinger så tidligt som muligt.

Zoneterapiens virkninger

Jeg har adskillige års erfaring som zoneterapeut, hvor jeg har givet zoneterapi mod både små og store lidelser og skavanker. Zoneterapien kan sagtens stå alene, men kan også kombineres med nogle af de andre behandlingsformer, hvis jeg mener dette er gavnligt.

Zoneterapien har lang tids historie bag sig som en virksom terapi mod en bred vifte af sygdomme og fysiske udfordringer såsom:

  • Svækket immunforsvar
  • Fordøjelsesproblemer
  • Hormonelle forstyrrelser
  • Stress
  • Hovedpine/migræne
  • Astma/allergi
  • Betændelsestilstande
  • Kredsløbsforstyrrelser
  • Menstruationsproblemer
  • Barnløshed
  • Graviditetsproblemer
  • Søvnproblemer
  • Kolik hos børn
  • Ryg, skulder og nakkeproblemer

 

Reaktioner på zoneterapi

Reaktionerne kan være forskellige, men skal ses som positive, da de fortæller at kroppen tager imod og arbejder med de forskellige ubalancer, og at bedring er på vej. Her er nogle af de fysiske og psykiske reaktioner på behandlingen. Typisk er symptomerne meget kortvarige.

 • Velbehag
 • Afslappethed, træthed og dyb søvn
 • Øget tarmfunktion, ændring af afføringsmønster
 • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
 • Hovedpine, Svimmelhed og kvalme
 • Opblusning af gamle og nuværende symptomer

Bestil tid nemt og bekvemt i bookingsystemet her

Du er også meget velkommen til at ringe til mig på tlf 40586575 hvis du har spørgsmål om zoneterapi eller andre behandlingsformer.
Kroppens pause ligger i Lyngby, tæt på Virum, Gentofte, Bagsværd, Søborg, Ballerup og Værløse.  Find vej her

 

 

Hvad er zoneterapi?

Nogen egentlig videnskabelig forklaring på, hvorfor zoneterapien virker, har man ikke. Men man har dog kunnet måle og iagttage følgende i forbindelse med behandlingerne: Blodgennemstrømningen øges og samtidig afslappes muskulaturen. Kombinationen af dette gør, at næringsstoffer og ilt lettere kan flyde med blodet til væv/celler, samtidig med at affaldsstoffer kan borttransporteres.

Ved at massere bestemte zoner på fødderne påvirkes kroppens energisystem, så dens egne helende og helbredende kræfter stimuleres. Denne effekt har særlig betydning, når det gælder kroppens udrensningsorganer dvs. nyrer, lever, lunger og tarmsystem. Med en øget blodgennemstrømning får organerne bedre betingelser for at kunne arbejde mere effektivt.

Der sker antagelig en øget produktion af neurohormoner, som kaldes endorfiner og enkefaliner. Disse stoffer kan måles i blodet, og har en morfinlignende effekt – hvilket vil sige, at de virker afslappende og smertelindrende.

Desuden er der formodninger om, at der sker en afslapning og stabilisering af det autonome nervesystem, dvs. den del af nervesystemet, som er uden for viljens kontrol. Denne stressforløsning bør ikke undervurderes, da den overvejende del af vore dages sygdomsproblemer givetvis er forårsaget af stress.

De forandringer/spændthed, som kan føles i fodens struktur ved en zoneterapi behandling, mindskes. Efter en serie behandlinger opleves ofte, at disse spændinger forsvinder og klientens symptomer aftager eller ophører.

Læs mere om massage og andre behandlingsformer på min klinik i Lyngby